Over ons

De Carpe Cargo Club

Deze Club bestaat al sinds 1990 echter is per 01-10-2004 officieel opgericht tot vereniging en telt 84 leden met als doel:

“Het onderhouden en verbeteren van de onderlinge banden
tussen de aangesloten leden”
 
“Carpe Cargo” pluk de lading, een begrip uit de binnenvaart branche waar deze Club ook uit voortkomt.

Een begrip uit de binnenvaart branche
“Carpe Cargo” pluk de lading, een begrip uit de binnenvaart branche waar deze Club ook uit voortkomt. 

Specialisten in de binnenvaart
Binnenvaart een apart verhaal. “Laten wij dat verhaal nou van A tot Z kennen hoorde ik iemand roepen”, of we nu over droge/natte bulk, containers, stukgoed of project lading praten. Een ieder heeft zo zijn specialisme en zodoende worden alle rivieren en kanalen binnen Europa bevaren en vele ontvangers bediend.

Sterker door samenwerken. Zo heeft de één de lading en de ander de schepen en vice versa en zijn de onderling verstandsverhoudingen in deze veelomvattende branche van groot belang.

Door werkdruk en het vertrek van de diverse binnenvaartkantoren, naar buiten Rotterdam, zijn de persoonlijke contacten minder geworden. De wens om binnen deze branche elkaar toch weer wat regelmatiger de hand te kunnen schudden is een pré.

Netwerken om onze marktpositie te versterken vraagt tevens om een stuk toegevoegde waarde voor de branche. We denken dan aan een advocaat met natte voeten,
een bank, een controle en ijk bedrijf, vragen over de haven – het Havenbedrijf, zeewaardig verpakken en vast zetten van lading, een koeriersbedrijf, stuwadoors bedrijven, enz……….

Om het nuttige aan het aangename gepaard te laten gaan is gekozen voor de opzet om elkaar iedere 2e donderdag van de maand te kunnen ontmoeten op een nader door het bestuur te bepalen locatie.

De bijeenkomsten zijn uitsluitend toegankelijk voor leden.

Bent u als bezoeker van onze website ook geïnteresseerd in de Carpe Cargo Club,
heeft u vragen en of opmerkingen richt u dan tot de rubriek contact.